Nu vreau sa demonstrez nimic prin acest post, doresc doar sa ajut un copil sa isi implineasca visul. Acela de a edita un volum din vanzarea caruia sa poata sa isi plateasca operatiile de care are nevoie, pentru a putea merge, pentru a putea fi asemeni noua. Detalii aflati la numarul de telefon:  0740067956.   Am sa redau scrisoarea asa cum am primit-o.

 

„Mă numesc Crăciun Remus Sebastian şi m-am născut la data de 23 august 2002.
Din păcate nu am avut o copilărie prea ,,colorată” ca cea a nemuritorului CREANGĂ, vitregit fiind de o suferinţă cumplită numită tetrapareză spastică, o boală care m-a imobilizat ani de zile, neputând merge în picioare şi din cauza căreia am învăţat să cunosc lumea, natura şi tot ce mă înconjoară doar din cărţi, povestiri şi să pătrund în necunoscut cu ajutorul imaginaţiei.
Provin dintr-o familie modestă, alături de fratele meu Alexandru, mai mare ca mine cu doi ani, care mereu a făcut eforturi uriaşe să mă ajute să depăşesc incapacitatea mea de a mă mişca, plimbându-mă chiar şi in braţe doar să văd cum arată o mică vietate sau o bucată de muschi verde, o floare mai ciudată sau o broscuţă naivă, şi sora mea mai mică decât mine cu 8 ani, o adevarată binecuvântare pentru mine şi familia mea…un înger blond venit să ne aline suferinţele.
Prima mea creaţie literară se numeşte „LEGENDA MOLDOVEI” şi a fost compusă în clasa a I-a, când abia învăţam tainele scrisului, o poezie la care ţin foarte mult şi, care, deşi e sărăcăcioasă în expresii literare, eu am insistat să o public în această carte mică.
Încurajat de d-na învăţătoare, Mândrilă Luminiţa, de d–nul profesor Horaţiu Stamatin, de mama şi de colegii mei, cărora din tot sufletul acum le mulţumesc, am încercat să compilez creaţiile mele din ultimii 3 ani şi să le aşez pe aceste pagini .
Fiecare vers scris provine din inima şi este compus într-un moment special şi mă reprezintă, aşa mic şi neputincios cum sunt.
Mesajul meu pentru toţi copiii ce vor răsfoi aceste rânduri este: ,,Credeţi în puterile voastre, speraţi la mai mult decât puteţi deja şi nu deznădăjduiţi niciodată, rugaţi-vă BUNULUI DUMNEZEU şi mereu veţi fi învingători!

Vă mulţumesc!

SEBASTIAN

DARUL DIVIN – clasa a III-a

A fi medic nu-i un joc,
Nici nu poate fi un job;
Este-un dar divin lăsat
Şi în timp mult cultivat.

După ani lungi de-nvăţare
Începi să îi dai crezare
Celui care i-ai jurat,
Marelui Hipocrat !

Oameni deznădăjduiţi
Şi copii neprihăniţi,
Mame cu lacrimi grele
Cu speranţă vin şi ele
Să le scapi de cele rele.

Însă tu eşti pregătit
Să faci bine cum-ai gândit,
Cu învăţătura-ţi multă
Şi Dumnezeu te-ajută!”

Reclame